Drama in samenhang met andere vakken of leergebieden, hoe werkt zoiets in Dramaland?
Wanneer kinderen bekend zijn met een bepaalde werkvorm (bijvoorbeeld pantomime) dan kun je die werkvorm gaan inzetten voor een ander leer of ontwikkelgebied.
In iedere definitie van het vak drama kom je deze toepassing tegen, maar geen enkele dramamethode voorziet daar in. Logisch ook, je kunt moeilijk naast je drama methodelessen grote aantallen andere lessen gaan ontwikkelen in de hoop dat er een bij jouw situatie past.
Dramaland is innovatief en werkt sinds jaren met z.g. lessentools waarmee jij je eigen dramales kan construeren. Deze service zit in je abonnementsprijs inbegrepen.
Voor welke leergebieden is het toegankelijk?
Bij de kleuters zijn er drie tools waarmee de meest uiteenlopende thema’s kunnen worden behandeld: een voor vertelpantomime, een voor teacher in role en zelfs een tool waarmee je een prentenboek kunt omzetten naar een dramales.
Voor het oudere kind is er een tool specifiek voor Cultureel erfgoed en kun je je lesstof kwijt in tools waarmee je tableaulessen, acteerlessen en pantomimelessen kunt maken.
In 2016 komt er een tool voor Geschiedenis en voor Engels.
Hoe werkt het?
Je vult je lesstof in een digitaal formulier in, je drukt op ‘send’ en je hebt hem direct in je postvak.
Waar kan ik het vinden?
Onder aan je klassenmenu.
Dramaland is de enige dramamethode ter wereld die op deze manier service verleent, kom je een andere dramamethode tegen die deze functie ook aanbiedt laat het ons weten!